Фото: ОК "Південь"

Скільки ворожих ракет з Чорного моря готові атакувати Україну: оновлені дані

Станом на ранок п'ятниці, 29 вересня, існує загроза обстрілу української території з Чорного моря. Росія наростила присутність ракетоносіїв.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

"На бойовому чергуванні три ракетоносії: малий ракетний корабель типу "Буян-М" та два фрегати "Адмірал Макаров" та "Адмірал Ессен". Сумарний залп "Калібрів" може сягати 24", — пише прес-служба відомства.

За даними військових, напруження ситуації передбачуване.

"Рівень ракетної загрози надзвичайно високий! Не панікуємо, але на сигнали повітряної тривоги оперативно реагуємо", — йдеться у повідомленні Сил оборони півдня.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що російські ракети містять у собі від 30 до 50 деталей іноземного походження. Якщо Росія зможе обійти санкції, то збільшить їх виробництво За його словами, наразі Росія змушена замінювати іноземні деталі в ракетах аналогами власного виробництва. Однак ті не є надійними.

У серпні речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповідав, що іноземні запчастини є не лише в російських ракетах та ударних дронах, але й в літаках та гелікоптерах держави-агресорки. За його словами, у росіян немає відповідних компонентів, як і можливості їх виготовляти. Тому, вочевидь, ці запчастини, попри санкції, потрапляють на російські заводи з-за кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 11:48