Фото: Юрій Ігнат. Джерело – mediacenter.org.ua

Скільки ворожих літаків було уражено під час атаки на Бельбек у Криму: припущення Ігната

В результаті удару по аеродрому Бельбек 31 січня у тимчасово окупованому Криму ймовірно було уражено щонайменше три російські літаки, а також особовий склад ворога.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат. За словами військового, це більше питання до наших розвідок щодо уражених цілей, але, найкраще підтвердження — це супутникові знімки.

"Але ще краще підтвердження — це некрологи в російських пабліках, це те, що вони самі визнають і публікують інформацію про ураження, щонайменше там було три літаки, потім особовий склад певний був знищений", — наголосив Ігнат.

Нагадаємо, 31 січня в тимчасово окупованому Криму прогриміли потужні вибухи. Гучно було у Севастополі та біля міста Саки, а також у Бельбеку. Відомо, що окупаційна влада оголошувала повітряну тривогу та перекривала рух Кримським мостом. Кримські пропагандистські медіа повідомляли про роботу протиповітряної оборони в районі населених пунктів Саки, Роздольне та Феодосія. 

Згодом українське військове командування натякнуло на причетність Збройних сил України до ударів по окупованому Криму.

Своєю чергою речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що 31 січня під час ракетного удару Сил оборони України по аеродрому "Бельбек" було п'ять прильотів. Вона зазначила, що загарбники своїми системами ППО самі підказують, куди варто поцілити українським силам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 19:04