Фото: agravery.com

Скільки зерна рашисти вивезли з захоплених територій України: приголомшливі цифри

За час повномасштабного вторгнення окупанти вкрали та знищили українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький.

За його словами, Росія викрала з окупованих територій України понад 1 700 тонн української агропродукції та продовжує знищувати сільськогосподарську інфраструктуру.

"Щоб відстежити викрадену агропродукцію та притягнути причетних до кримінальної відповідальності, українські прокурори отримали накази на арешт понад 20 суден, направили запити на взаємну правову допомогу та скерували до суду 20 обвинувальних актів", — зазначив Вербицький.

Він пояснив, що розслідування суттєво ускладнюється тим, що агресор приховує українське походження агропродукції, а необхідні документи та свідки перебувають на окупованих територіях або у самій Росії.

"Тому Офіс Генерального прокурора закликає міжнародних партнерів, агротрейдерів та громадські організації допомагати відстежувати міжнародний потік вкраденої української агропродукції і фінансування цих незаконних продажів", — наголосив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 30 травня Європейський Союз погодився підвищити тарифи на імпорт російського та білоруського зерна. Відповідно будуть збільшені мита на зернові, олійні культури та продукти з них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 20:20