Фото: Міноборони

Скільки зразків вітчизняного озброєння ввело Міноборони в експлуатацію цього року: офіційні дані

Протягом дев'яти місяців поточного року Міністерство оборони України допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки. З них 600 — вітчизняного виробництва.

Про це повідомили прес-служба Міноборони.

Зокрема, серед кодифікованих і допущених до експлуатації новинок ОВТ більше автотранспорту, безпілотних авіаційних комплексів, боєприпасів, систем радіоелектронної боротьби, зв’язку, інженерних засобів, наземних роботизованих платформ.

"У 2024 році вітчизняні зброярі не лише збільшили обсяги виробництва ОВТ за широкою номенклатурою, а й створюють чимало нових зразків. Йдеться про виробництво високотехнологічної зброї, роль якої помітно зростає на полі бою. Наразі ми працюємо над низкою важливих проєктів, реалізація яких збільшить нашу вогневу потужність. Деталізувати не можу, сьогодні це питання потребує тиші", — зазначив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Наголошується, що значна частина вітчизняних зразків ОВТ, була допущена до експлуатації на фронті упродовж третього кварталу.

"Щоб збільшити спроможності Сил оборони у небі та на землі, значно розшити номенклатуру виробництва ефективних інструментів війни, нам важливо нарощувати військово-технічну співпрацю з партнерами. Чим більше ми залучимо фінансових та технологічних інвестицій, тим менше шансів буде у Кремля реалізувати свої агресивні плани", — наголосив Гаврилюк.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що половина боєприпасів, яка є у зоні бойових дій вироблені в Україні. Виробництво вітчизняного озброєння зросло у три рази протягом 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2024 19:20