Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Скільки боєприпасів українського виробництва вбиває окупантів на фронті: заява Шмигаля

Глава українського уряду Денис Шмигаль запевнив, що половина боєприпасів у зоні бойових дій вироблені в Україні. Виробництво вітчизняного озброєння зросло у три рази протягом 2023 року.

Таку заяву Шмигаль зробив на засіданні уряду 1 жовтня, пише "Інтерфакс-Україна".

"Щодня працюємо з партнерами щодо збільшення постачань зброї та посилюємо розвиток власного оборонно-промислового комплексу. У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі. Кожен другий боєприпас у зоні бойових дій — український", — йдеться у заяві українського прем'єра.

Глава уряду також наголосив, що наразі триває реалізація української ракетної програми, а також держава виходить на значні обсяги виробництва артсистем і броньованої техніки.

"Налагоджуємо спільні виробництва з партнерами, а також залучаємо кошти партнерів щодо купівлі української зброї для України. Кожен вчасно відправлений на фронт снаряд, кожен дрон, кожна одиниця артилерії — це зростання сили та могутності наших воїнів, збереження їх життів", — додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, за даними Reuters, артилерійські боєприпаси виробництва Індії потрапляють до Збройних сил України через країни Європейського Союзу. При цьому Росія протестує, а Індія не реагує на такі постачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 18:55