Фото: Telegram Андрія Костіна

Скільком посадовцям Міноборони у 2023 році оголосили про підозру в корупції: заява генпрокурора

Сімом посадовцям Міністерства оборони у 2023 році було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень. Серед них фігурують прізвища одіозних чиновників.

Таку заяву на брифінгу зробив генеральний прокурор Андрій Костін заявив, пише "Укрінформ".

"Протягом минулого року за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у сфері оборони про підозру у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень повідомлено сімом посадовцям Міноборони. Серед них одіозні посадовці, які, за даними слідства, закуповували неякісні бронежилети", — наголосив Костін.

Генпрокурор повідомив, що одна така справа вже передана до Вищого антикорупційного суду.

Також, за словами Костіна, у сфері оборони розслідуються два провадження за фактами закупівлі неякісних бронежилетів, а також засобів індивідуального захисту. Суму угоди склала понад 1,4 мільярда гривень, постачання неякісної зимової форми на суму 945 мільйонів гривень, а також розтрати бюджетних коштів на суму понад 250 мільйонів гривень.

Генпрокурор також повідомив, що розпочато понад 220 кримінальних проваджень за фактами правопорушень у сфері військового обліку. Костін повідомив, це "у понад чотири рази більше, ніж у 2022 році".

"За минулий рік та у січні цього року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 189 військовослужбовцям та працівникам ТЦК та СП. Це втричі більше, ніж у 2022 році", — резюмував Костін.

Раніше повідомлялось, що Міністерство оборони України під'єднано до Єдиного порталу викривачів. Тож відтепер кожен, кому відомо про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у Міноборони, може подати повідомлення викривача корупції, в тому числі анонімне.

Нагадаємо, що 17 січня Міністерство оборони України подало заяву до Державного бюро розслідувань про визнання відомства потерпілою стороною у справі проти компаній, які пов'язані із львівським підприємцем Ігорем Гринкевичем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 16:03