Фото ілюстративне. Джерело: міністерство оборони Республіки Білорусь

Скупчення білоруських військ на кордоні з Україною: у РНБО зробили рішучу заяву

Українцям не варто хвилюватись через зосередження особового складу та військової техніки Республіки Білорусь в Гомельській області біля північних кордонів нашої держави. Ці заходи мають на меті виключно "інформаційні загрози".

Про це повідомив у Telegram-каналі керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Ради національної безпеки та оборони Андрій Коваленко.

"По Білорусі. Не варто панікувати, станом на зараз всі "загрози наступу з Білорусі" виключно інформаційні, не більше", — йдеться у заяві Коваленка.

Керівник ЦПД також підкреслив, що Сили оборони контролюють ситуацію.

Варто зазначити, що раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи Полонез і комплекси Іскандер, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко 22 серпня заявив, що Збройні сили Україні повністю контролюють кордон з Республіко Білорусь. Зокрема, провокацій з боку сусідньої держави не зафіксовано, проте загроза залишається актуальною через вплив Москви на Мінськ.

Раніше повідомлялось, що Білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових у Гомельську область, яка межує з Україною. Це сталося після початку операції в Курській області Росії.

Своєю чергою заступник начальника генштабу Білорусі Віктор Тумар заявив, що громадянам Білорусі роздали б зброю для самозахисту у разі вторгнення українських Збройних сил на територію сусідньої держави. Такі дії могли б завадити пересуванню диверсійним групам України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2024 23:09