Слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину у Дніпрі

27 СІЧНЯ 2022 18:02

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Артемію Рябчуку, який вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі. Підозру повідомлено за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство); ч. 3 ст. 408 КК України (дезертирство); ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів). У ході затримання в нього вилучено особисті речі, у тому числі ті, що можуть містити на собі сліди вчинення злочину: кров, продукти пострілу, а також зброю та гільзи.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

Слідчі провели огляд місця події та місця затримання, а також провели допити свідків, зокрема з дозволу лікарів допитано одного з поранених, який наразі перебуває у лікарні Мечникова.

«Працівники ДБР проведуть слідчі дії, що дозволять встановити чи не перебував Артемій Рябчук у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. У найкоротший термін буде призначена експертиза щодо психічного стану громадянина Рябчука. Слідство розглядає декілька версій трагедії, серед яких і можливі неуставні відносини, що могли стати причиною вказаного злочину. Інформація щодо бійки, яка трапилася кілька місяців тому, та цькування затриманого іншими військовослужбовцями вже перевіряється слідчими ДБР», - йдеться в повідомленні.

Фото ДБР.

Також читайте: NASA заявило про підготовку двох місій для вивчення Венери

Події, 27.01.2022 18:02