Фото: Facebook/Мар'яна Безугла

"Слуга" Безугла несподівано звинуватила Залужного у замовних статтях проти Зеленського

Народна депутатка від партії "Слуга народу", заступниця голови Комітету парламенту з питань національної безпеки Мар'яна Безугла вкотре розкритикувала головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Цього разу вона запідозрила генерала в організації замовних статей проти президента Володимира Зеленського.

Скандальний допис з'явився на сторінці у Facebook Мар'яни Безуглої.

"І що у Вас залишилось, Валерію Федоровичу? Замовні статті в The Economist через Фіалу, Мусаєву, Дробовича, Давидюка і т.д.? Скільки їх вже? Це по-генеральськи — мовчати в Україні й викидати іноземцям оце на світ? Може, вам є що сказати прямо? Не мені, українцям. Хоч в якійсь предметній комунікації", — написала вона.

Безугла також записала декілька запитань Валерію Залужному, які переважно стосуються забезпечення та підготовки військ.

"Чому, наприклад, між військовими частинами переводять місяцями? Чому найспроможнішим бригадам не дають нову техніку, а дають новеньким і не обстріляним? Чому все ще людина може опинитися на штурмі без підготовки попри навіть прийнятий нами закон? Чому досі не вирішене питання ВЛК, хоча ми вже давно і по цьому прийняли закон? Це все Зеленський? Це Вас, бідного, пресують? Це варте ще однієї статті в The Economist?" — наголосила Безугла.

Нардепка також запевнила, що її "хвилюють не рейтинги Залужного, а наші військові шанси.

"А якщо Вас хвилюють рейтинги, то наші військові шанси зменшуються з кожним днем. Мовчите?" — додала Безугла.

Скріншот з Facebook Безуглої

Нагадаємо, 26 листопада Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Також на висловлювання Безуглої відреагував екс-командир полку "Азов", а нині — майор Збройних сил України, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін. У своєму Telegram-каналі він написав, що для держави було б краще, якби "неадекватні люди не пхали свій ніс в справи мобілізації, війни та військових".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.11.2023 14:29