Фото: Олександр Іщенко. Джерело – "Медіазона"

Смерть полоненого бійця "Азову" Іщенка в російському СІЗО: судмедексперт назвав причину

Український військовослужбовець Олександр Іщенко, який був водієм у полку "Азов" та під час оборони Маріуполя потрапив у полон, помер у СІЗО Ростова-на-Дону. За результатами розтину судово-медичний експерт з’ясував, що захисник помер через "закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник командира бригади "Азов" Святослав Паламар.

Як зазначає Паламар, підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого.

"Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в "Азов" 27 лютого 2022 року. Це не просто ще одне цинічне порушення росіянами Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тих принципах та цінностям, які ми відстоюємо на фронті", — йдеться у повідомленні Паламара.

Військовий також оприлюднив висновок судово-медичної експертизи. Згідно з результатами розтину, в Олександра Іщенка виявили множинні переломи ребер, шок та закрита тупа травма грудної клітки через "контакту з тупим предметом". Саме ці травми призвели до смерті українського захисника в російському полоні.

Визначено причину смерті бійця Азову Олександра Іщенка в російському СІЗО

Фото: Facebook-сторінка Святослава Паламара

Нагадаємо, український громадянин Віктор Демченко помер у російському слідчому ізоляторі. Рашисти звинувачували його у "шпигунстві". Водночас російські державні пропагандистські медіа повідомили з посиланням на "джерела у правоохоронних органах", що Демченко нібито помер в тюремній лікарні від інсульту ще 31 грудня.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 13:19