Фото ілюстративне зі соцмереж

Українець помер у російському СІЗО: його звинувачували у "шпигунстві"

Український громадянин Віктор Демченко помер у російському слідчому ізоляторі. Рашисти звинувачували його у "шпигунстві".

Про це повідомило російське товариство "Меморіал". За його даними, в картотеці російського суду з'явилася інформація про припинення справи у зв'язку зі смертю Демченка, якого росіяни утримували в СІЗО Ростовської області.

Водночас російські державні пропагандистські медіа повідомили з посиланням на "джерела у правоохоронних органах", що Демченко нібито помер в тюремній лікарні від інсульту ще 31 грудня.

Віктор Демченко народився та проживав у Моспиному біля Донецька, яке з 2014 року перебуває під окупацією Російської Федерації. Його російський режим звинуватив у "шпигунстві" й "участі в терористичній спільноті". Однак інших деталей справи у публічному просторі немає.

"Ми намагаємося за можливості стежити за процесами над громадянами України, яких насильно вивезли на територію Російської Федерації. Навіть якщо цих судів у принципі не має бути в Росії", — наголосили в товаристві "Меморіал".

Джерело: російське товариство "Меморіал"

Джерело: російське товариство "Меморіал"

Ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російському полоні перебували десятки українців, переважно мешканці окупованих територій. Після повномасштабного вторгнення росіяни продовжили практику терору та викрадень українських громадян.

Нагадаємо, що український омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець декілька днів тому звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста через чергове незаконне судилище над українськими військовополоненими у так званій "ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 19:56