На фото: командир бригади "Азов" Денис Прокопенко. Джерело": "Азов"

У російському полоні залишаються 900 "азовців", — командир бригади "Редіс"

У полоні Російської Федерації продовжують залишатися українські військові. Серед них — 900 захисників Маріуполя.

Про це заявив командир бригади "Азов" Денис Прокопенко з позивним "Редіс".

За його словами, у російському полоні продовжують залишатися понад 900 "азовців", які тримали оборону Маріуполя та "протягом 86 діб не давали ворогу своєчасно перекинути сили та засоби, щоб розвивати успіх в напрямку Запоріжжя".

"Щиро вітаю зі звільненням із ворожої неволі двох бійців 12-ої бригади "Азов" НГУ, які після розширення підрозділу із полку до бригади, стали частиною нашої військової родини. Проте мою радість за їхнє повернення затьмарює, що рідні бійців, які тримали оборону Маріуполя у складі полку "Азов", знову не побачать у списках імена своїх близьких", — написав він у Facebook.

"Редіс" заявив, що за всі обміни з початку повномасштабного вторгнення лише кілька разів у них з’являлися імена "азовців". До того ж він нагадав, що минуло уже понад півтора року від отримання наказу на припинення оборони Маріуполя.

"Ми ведемо важку боротьбу з окупантами в лісах Кремінної, знищуємо та беремо в полон російських військових і продовжуємо вірити, що відповідні структури докладають достатніх зусиль для звільнення наших героїв. Дякую кожному українцю, хто памʼятає про їхній подвиг і бореться за їхню свободу!" — додав командир бригади.

Нагадаємо, що в середу, 31 січня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 15:30