Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Сьогодні жителі Землі зможуть побачити найбільший супермісяць 2024 року: чому його називають "мисливським"

У четвер, 17 жовтня, зійде найближчий до Землі повний Місяць 2024 року. Він буде на 30% яскравішим і майже на 15% більшим, ніж звичайний.

Як повідомляє Live Science, найпопулярніша назва жовтневого повного Місяця — "Мисливський Місяць", адже колись його поява була сигналом для мисливців готуватися до майбутньої зими.

"Мисливський Місяць" також буде першим повним Місяцем осені цього року. Він наблизиться до Землі на відстань у 357 364 кілометри — найближче з усіх повних місяців цього року.

"Коли він буде сходити, то розташується приблизно на півдорозі між Сатурном (у верхньому правому куті Місяця) і Юпітером (у нижньому лівому куті). Через три ночі, у неділю, 20 жовтня, місяць зійде разом з Юпітером", — зазначає видання.

Наступний повний Місяць з'явиться 15 листопада. Його називають "Морозним Місяцем". Він буде останнім супермісяцем цього року.

Раніше італійські вчені виявили на Місяці печеру, яка може слугувати місцем для базування майбутніх дослідників. Об'єкт розташований за 400 кілометрів від місця висадки космонавтів, які першими побували на місяці, Ніла Армстронга і База Олдріна. За їхніми оцінками, вона має щонайменше 40 метрів завширшки та десятки метрів у довжину.

"Місячні печери залишаються загадкою вже понад 50 років. Тому було дуже приємно нарешті довести їхнє існування", — зазначали науковці.

Нагадаємо, що американські вчені запропонували врятувати життя на Землі, зберігши його на Місяці в сучасному "Ноєвому ковчезі". Таке біосховище могло б зберегти кріоконсервовані зразки найбільш вразливих видів на Землі, щоб захистити їхнє біорізноманіття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 17.10.2024 15:53