Спалах коронавіруса в Нью-Йорку може бути набагато масштабнішим, ніж в Ухані, - NYT

28 БЕРЕЗНЯ 2020 17:45

При нинішньому темпі поширення коронавіруса в американському Нью-Йорку, кількість постраждалих буде більше, ніж в китайському місті Ухань або італійської Ломбардії. Про це повідомляє The New York Times.

Видання відзначає, що темпи зростання числа випадків зараження в Нью-Йорку набагато вище, ніж в епіцентрах коронавіруса в Італії та Китаї при аналогічній кількості випадків.

В даний час швидкість поширення коронавіруса в Нью-Йорку становить трохи більше 30% щодня відсотків. Зараз в місті з чисельністю населення в 20 млн. чоловік коронавірусом заразилися 43 тис. громадян.

Інші американські міста, такі як Детройт і Новий Орлеан, також схильні до можливості різкого стрибка заражень без вживання профілактичних заходів.

Одночасно з тим, говорити про найгірше сценарії для Нью-Йорка можна, уточнюють у виданні, оскільки карантинні заходи, такі як соціальне дистанціювання, можуть незабаром уповільнити або зовсім зупинити зростання заражень.

Нагадаємо, США знаходяться на першому місці за кількістю заражених коронавірусом в світі. Ще 24 березня в країні налічувалося 46 тис. Випадків захворювань. За кілька днів цей показник подвоївся і на сьогоднішній день число заражень в США перевищила 105 тис. осіб.

Суспільство, 28.03.2020 17:45