Віталій Матвієнко. Фото: "АрміяInform"

Спікер проекту "Хочу жити" пояснив, чому окупантам варто здаватись в полон добровільно

Російські окупанти, які здалися в полон за програмою "Хочу жити", мають високі шанси на виживання. Пов'язано це з тим, що вони не потрапляють в списки на обмін на відміну від тих, які здалися не добровільно. 

Про це повідомив спікер програми "Хочу жить" Віталій Матвієнко в ефірі FREEДОМ.

"Той хто здався по проекту "Хочу жити", у нього є право залишитись в полоні до кінця війни. Той, хто здався в полон безпосередньо під час бою, автоматично потрапляє в список на обмін", — заявив Матвієнко.

Проте, наголошує спікер програми "Хочу жить", є багато окупантів, які здалися добровільно, але побажали повернутись назад до Росії, попри ризики знову опинитись на фронті.

"В перший рік існування проекту "Хочу жити" більшість тих, хто здався, хотіла повертатись назад до Росії. Розуміючи, що їх знову можуть мобілізувати, змусити, різні способи є. Розуміючи це, вони все одно хотіли повертатись. Це їхнє право. Є ті, які не хочуть повертатись. Для них полон — це фактично спосіб вижити, пережити цей жах. Їм краще пересидіти там і навіть для України краще, що вони пересидять в полоні", —  додав Віталій Матвієнко.

Нагадаємо, що в Україні планують відкрити третій табір для утримання російських військовополонених. Це пов'язано із тим, що у двох таборах, які на сьогодні функціонують, бракує місць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 01:57