Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Сполучені Штати нарощують виробництво боєприпасів для України, — Associated Press

У місті Скрентон Сполучених Штатів Америки, що у штаті Пенсільванія, завод, який виробляє артилерійські снаряди для потреб України, наростив потужності на 50%. Незабаром підприємство планує ввести в експлуатацію додаткові потужності.

Як повідомляє Associated Press, урядові чиновники оголосили про збільшення виробництва цього тижня, демонструючи поточну модернізацію підприємства, яка коштувала 400 мільйонів доларів.

"Завод виготовляє 907-кілограмові сталеві прутки для 155-мм гаубичних снарядів, які потім відправляють в Айову, де їх оснащують вибухівкою. Після цього багато боєприпасів відправляють на війну в Україну", — йдеться у повідомленні.

Так, за словами керівництва заводу, це підприємство разом із двома іншими виробниками боєприпасів у сусідньому Вілкс-Барре нещодавно збільшило виробництво з 24 000 снарядів на місяць до 36 000. Водночас на заводі розробляють три нові виробничі лінії, які дозволять йому виробляти ще більше боєприпасів. Представник керівника заводу Річард Хансен наголосив, що наразі підприємство зосереджено на виробництві 155-мм артилерійських снарядів. 

"Ми дуже наполегливо працюємо, щоб забезпечити досягнення мети, яку поставив Пентагон", — зауважив він.

Зазначається, що з 2006 року цим заводом керує General Dynamics за контрактом з американським урядом, якому належить завод. За словами керівництва, на підприємстві працює близько 300 осіб. Деякі з працівників уже десятиліттями керують обладнанням, яке ріже сталь, кує, обробляє, миє та фарбує готові корпуси. Кожен етап перевіряють вручну, щоб переконатися, що продукція відповідає стандартам якості.

Видання наголошує, що від початку повномасштабної російсько-української війни США відправили в Україну понад три мільйони артилерійських снарядів 155-мм. Так, у серпні Білий дім оголосив про ще один пакет військової допомоги на суму 125 мільйонів доларів для допомоги Україні в її військових операціях проти Росії, включно з такими артилерійськими снарядами.

Нагадаємо, раніше міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомляв, що уряд Норвегії надав Україні ліцензію на виробництво 155-мм снарядів. При цьому союзники погодилися профінансувати цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2024 12:00