Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

Уряд Норвегії надав Україні ліцензію на виробництво артилерійських снарядів

Уряд Норвегії надав Україні ліцензію на виробництво 155-міліметрових снарядів. При цьому союзники погодилися й профінансувати цей процес.

Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram-каналі. Посадовець зазначив, що перемовини з норвезько-фінською компанією Nammo тривали вже давно.

"Я радий повідомити, що сьогодні уряд Норвегії не лише дозволив передачу ліцензії на виробництво артилерійських снарядів НАТОвського калібру українській компанії, але й погодився профінансувати цей процес", — написав Камишін.

Камишін підкреслив, що це вже друга ліцензія на виробництво снарядів 155 калібру в Україні — першою була ліцензія від KNDS/Nexter.

"Ми завжди будемо вдячні партнерам за допомогу у вигляді снарядів, але ще більше ми вдячні за підтримку саме локального виробництва. Виробляти якнайбільше снарядів в Україні важливо як з погляду ефективності та логістики, так і з погляду економіки", — додав міністр стратегічних галузей промисловості.

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, західні партнери України можуть надати допомогу українській армії, яка дасть перевагу в артилерії над Росією та дозволить захопити ініціативу на полі бою, що може змінити траєкторію війни.

Нагадаємо, на початку липня Україна завершила випробування вітчизняних 155-мм снарядів для артилерії. Серійне виробництво боєприпасів заплановано на другу половину 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.08.2024 20:41