Фото ілюстративне. Джерело: НОК України

Спортивні аналітики спрогнозували переможців Олімпіади-2024: скільки медалей "світить" Україні

До старту змагань Олімпіади в Парижі залишилося приблизно два місяці. Україна здобуде на Іграх у Франції 13 медалей різних ґатунків, зокрема дві золоті нагороди.

Такий прогноз навели авторитетні аналітики компанії Gracenote. Їх прогноз ґрунтується на виступах країн на попередній Олімпіаді, останніх чемпіонатах і Кубках світу.

У віртуальній таблиці не враховані потенційні нагороди росіян і білорусів, яким дозволили виступати у Франції винятково в статусі нейтральних спортсменів.

Статус головного фаворита зберігає збірна США — єдина, якій прогнозують понад 100 нагород усіх ґатунків (125).

Фаворити Олімпіади в Парижі. Джерело: Gracenote

Фаворити Олімпіади в Парижі. Джерело: Gracenote

Загальний прогноз кількості медалей України від Gracenote не змінився — 13 нагород. За цим показником "синьо-жовті" потрапили до топ-20 віртуального заліку. Натомість зменшилася кількість медалей найвищого ґатунку, яких у квітні Україні прогнозували три. Цього разу аналітики вважають, що "синьо-жовті" зможуть розраховувати в Парижі на два золота.

Прогноз на збірні з 11 по 30 місця. Джерело: Gracenote

Прогноз на збірні з 11 по 30 місця. Джерело: Gracenote

На літній Олімпіаді-2020 збірна України здобула 19 медалей: одну золоту, шість срібних і 12 бронзових. З цим результатом "синьо-жовті" посіли 44-те місце у медальному заліку турніру.

Перед Олімпіадою-2024 українці здобували ліцензії вже у 19 видах спорту. Зокрема, в Парижі вперше змагатиметься чоловіча збірна України з футболу.

Нагадаємо, 20 травня очільник Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт і виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний оприлюднили офіційну заяву, що Україна виступить на Олімпійських іграх у Франції. Це можливість показати світові волю та силу духу нашого народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.05.2024 20:39