Фото: УП

Справа Князєва: у САП розповіли, на якому етапі розслідування щодо екс-голови Верховного Суду

Справа Всеволода Князєва перебуває на завершальному етапі розслідування. Захист колишнього голови Верховного Суду, якого підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів, скоро зможе ознайомитись із матеріалами.

Про результати розслідування поінформував очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко в інтерв’ю виданню "Дзеркало тижня".

"За відомим епізодом щодо колишнього голови Верховного Cуду та адвоката слідство фактично перебуває на фінішній прямій. Ми вже допрацьовуємо певні деталі й виходитимемо на завершення своєї роботи та відкриття матеріалів провадження стороні захисту", — сказав Клименко.

Він також додав, що триває робота щодо інших можливо причетних осіб. У вилученому телефоні Князєва можуть бути відповідні докази. 

"Зокрема, й щодо інших суддів Верховного Суду. Робота тут триває. За іншими можливими епізодами злочинної діяльності цього угрупування також іще багато роботи", — зазначив керівник САП.

Справа Князєва

15 травня детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі 2,7 мільйона доларів голову Верховного Суду України Всеволода Князєва. Він був залучений у злочинну схему. Того ж дня слідчі провели обшуки у Князєва та ще у 18 суддів Верховного Суду, які слухали справу Полтавського ГЗК. 

16 травня Пленум Верховного Суду під час позачергового засідання висловив недовіру його голові Всеволоду Князєву. Ввечері цього ж дня Князєву та його спільнику (адвокату) офіційно повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. За версією слідства, він є членом "бекофісу", який за хабар міг сприяти ухваленню необхідного для бізнесмена Костянтина Жеваго рішення. Адвокат виступив посередником в передачі незаконної винагороди керівництву Верховного Суду для ухвалення рішення в інтересах бізнесмена.

18 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала відкриття кримінального провадження через розголошення даних у справі. Потім Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою Князєва. "За" це рішення проголосували всі 14 членів ВРП.

Того ж дня Вищий антикорупційний суд призначив Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 липня включно з альтернативою застави у понад 107,360 мільйонів гривень. Князєва взяли під варту у залі суду.

31 травня апеляційний суд змінив запобіжний захід Князєву зменшили розмір застави до 75 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, раніше у ході розслідування справи Князєва, якого викрили на хабарі 2,7 мільйона доларів, у Спеціальній антикорупційній прокуратурі розгорілася справжня війна. Причиною конфлікту став телефон Князєва, або ж ті таємниці, які у ньому сховані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2023 16:28