Фото: Микола Тищенко. Джерело прес-служба "Слуги народу"

Справа Миколи Тищенка: апеляційний суд не змінив запобіжний захід для нардепа

У середу, 3 липня, Київський апеляційний суд не вносив зміни у запобіжний захід для народного депутата Миколи Тищенка. Його залишили під цілодобовим домашнім арештом.

Про це йдеться у Facebook-сторінці апеляційного суду.

У прес-службі апеляційного суду зазначили, що 3 липня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25 червня 2024 року, якою задоволено клопотання прокурора і застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, за виключенням необхідності отримання медичної допомоги, та необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, за адресою визначеною в ухвалі, строком до 23 серпня 2024 року, в межах строку досудового розслідування, з покладенням на підозрюваного Тищенка обов’язків, передбачених частиною П'ятої статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25 червня 2024 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту — без задоволення", — йдеться у заяві Київського апеляційного суду.

У чому підозрюють Миколу Тищенка

Як зазначає апеляційний суд, громадянин Тищенко підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України. 

Київський суд також нагадує, що відповідно до положень статті 62 Конституції України та статті 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За даними руху "Чесно", народний депутат Микола Тищенко, якого виключили із партії "Слуга народу"повідомляв про перевірки різних установ у межах роботи тимчасової слідчої комісії із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

Нагадаємо, нардеп Микола Тищенко, якому оголосили підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця, розбив свій мобільний телефон під час проведення у нього обшуків. Цей гаджет буде відправлений на експертизу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 03.07.2024 15:47