Геннадій Частяков. Колаж: TrueUA

Справа про загибель помічника Залужного: офіцер, який подарував гранати, постане перед судом

Офіцер, який подарував гранати загиблому помічникові екс-головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного Геннадію Частякову, постане перед судом. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача Збройних сил України", — йдеться у повідомленні.

Військовослужбовцю остаточно інкриміновано:

  • привласнення та збут боєприпасів;
  • вбивство через необережність;
  • нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність;
  • незаконне поводження зі зброєю.

Що відомо про загибель Геннадія Частякова

Розслідуванням встановлено, що 6 листопада 2023 року загиблий святкував свій день народження. Одним із подарунків був ящик. У ньому, серед іншого, знаходилось шість бойових гранат, подарованих співслужбовцем, які останній отримав у військовій частині під час виконання обов’язків військової служби.

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

Майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина було ушпиталено з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження. На місці події правоохоронці вилучили ще п'ять подібних гранат.

Нагадаємо, 29 березня ДБР завершило досудове розслідування щодо офіцера, який подарував гранати загиблому колезі екс-головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Фігуранту змінили підозру. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.04.2024 17:54