Фото: Олександр Волчанський

Справа про заниження доходів бюджету: екс-міністр Омелян повідомив про рішення антикорупційного суду

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що його виправдано у справі про заниження доходів бюджету. За його словами, відповідне рішення прийняв Вищий антикорупційний суд.

Про це йдеться у Facebook суду.

Справа стосувалася занижених у 2018 році портових тарифів та зборів на 20%, що призвело до збитків бюджету на 30,4 млн гривень.

Відомо, що 18 жовтня 2021 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила виправдувальний вирок та визнала невинуватим колишнього міністра інфраструктури України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 211 КК України, у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину.

"Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з дня проголошення", — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що з повним текстом вироку та мотивами суду можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 991/9129/20.

Нагадаємо, народний депутат від забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя" Нестор Шуфрич своє майно зареєстрував на підставних осіб. Журналісти знайшли статки народного обранця, які він намагався приховати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2023 17:41