На фото: Андрій Деркач. Джерело: Facebook

Справу підозрюваного у держзраді екс-нардепа Деркача передано до суду: скільки років тюрми йому загрожує

У четвер, 29 листопада, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу колишнього народного депутата України Андрія Деркача. Його підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні. За це йому загрожує до 15 років тюрми.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

За даними слідства, обвинувачений упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тисяч доларів США від правоохоронних та розвідувальних органів Росії за підривну діяльність проти України. Розслідування цих фактів НАБУ та САП здійснювали за оперативного супроводу департаменту контррозвідки СБУ.

"Він вчиняв дії, спрямовані на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в липні 2022 року під час низки обшуків НАБУ та САП виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність обвинуваченого, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

Варто додати, що у вересні 2022 року правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу. У зв'язку з переховуванням від слідства фігурант був оголошений у розшук. У жовтня 2022 року суд заочно арештував депутата. У вересні 2023 року правоохоронці заявили, що завершили досудове розслідування у справі Деркача.

Нагадаємо, 28 листопада суд відправив під арешт нардепа з групи "За Майбутнє" Сергія Лабазюка до 21 січня з можливістю внесення 40 мільйонів гривень застави. Його підозрюють у спробі підкупу держслужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 19:25