Фото: Facebook Лабазюка

Нардепа Лабазюка арештували на два місяці: його підозрюють у підкупі топ-посадовців

Суд відправив під арешт нардепа з групи "За Майбутнє" Сергія Лабазюка до 21 січня з можливістю внесення 40 мільйонів гривень застави. Його підозрюють у спробі підкупу держслужбовців.

Про це повідомляє САП з посиланням на рішення ВАКС від 28 листопада.

"Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ… та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 мільйона гривень застави, та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення. Строк триманні під вартою — два місяці", — йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням ВАКС, підозрюваного Лабазюка візьмуть під варту у залі суду. Варто відзначити, що САП не називає імені підозрюваного, але опис обставин справи свідчить, що йдеться саме про Сергія Лабазюка.

Справа Сергія Лабазюка

Слідство з'ясувало, що у серпні 2023 року нардеп звернувся до топ-посадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на один мільярд гривень. За це він пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії. За даними НАБУ, передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші були у китайській шкатулці. 

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили низку злочинів, пов’язаних із відновленням України. Зокрема, народного депутата Андрія Одарченка викрито на спробі підкупу топ-посадовця біткойнами. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.11.2023 10:20