Фото: НАБУ/САП

ВАКС арештував інвестора, який пропонував хабар міністру Кубракову

Вищий антикорупційний суд заарештував інвестора, якого підозрюють у спробі підкупу керівництва Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Йому призначили можливість внесення застави у сумі 100 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро. 

Слідчий суддя ВАКС застосував до фактичного власника приватного товариства-забудовника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Відомо, що йдеться про справу народного депутата від групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка.

"Неправомірну вигоду у вигляді нерухомості він пропонував за нерозірвання договорів щодо оренди землі, сприяння отриманню дозвільних документів та необхідних погоджень. Альтернатива — застава у сумі 100 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні.

Справа Сергія Лабазюка

Слідство з'ясувало, що у серпні 2023 року нардеп звернувся до топ-посадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на один мільярд гривень. За це він пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії. За даними НАБУ, передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші були у китайській шкатулці. 

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили низку злочинів, пов’язаних із відновленням України. Зокрема, народного депутата Андрія Одарченка викрито на спробі підкупу топ-посадовця біткойнами. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.11.2023 14:13