Фото: Запорізька обласна прокуратура

Сприяв незаконному вивезенню українського зерна: "директора" Бердянського порту засудили до 10 років тюрми

Колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту визнано винним у пособництві державі-агресору. Його звинуватили у сприянні незаконному вивезенню зерна з українських агропідприємств.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що з квітня 2022 року чоловік, заручившись підтримкою представників окупаційної адміністрації, погодився на призначення "в.о. начальника Бердянського морського торгового порту". З липня 2022 року за наказом псевдогубернатора Запорізької області він став так званим "директором государственного унитарного предприятия Запорожской области "Бердянский морской торговый порт".

Псевдокерівник добровільно надавав ворогу допомогу у влаштуванні роботи морського порту на користь країни-агресора. Організував інвентаризацію майна портового господарства з подальшою передачею у власність ворога належних Україні матеріальних цінностей — буксирів, портових кранів, автонавантажувачів, автомобільної вантажної техніки тощо.

"Працюючи на окупаційну владу, він забезпечив вилучення з зернових терміналів порту зерна українських агропідприємств з подальшою організацією його незаконного вивезення. У своїх інтерв’ю пропагандистським медіа активно розповідав про діяльність підприємства в "плідній" взаємодії з окупаційною адміністрацією РФ", — йдеться у повідомленні.

Наразі засуджений перебуває на тимчасово окупованій території, де переховується від правосуддя. Його засуджено до 10 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна та позбавленням права обіймати певні посади строком на 15 років.

Нагадаємо, 9 серпня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному із заступників начальника Департаменту фінансів Міністерства оборони України, який нажився на ремонті дороги. Він завдав державі збитків на 15 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.08.2023 16:35