Фото: соцмережі

Спроба суїциду у закарпатському ТЦК: у військкоматі відреагували на інцидент

У Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування, де 14 березня чоловік намагався накласти на себе руки, заявили про неадекватну поведінку постраждалого. Такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Закарпатський ОТЦК та СП.

У ТЦК назвали ім'я громадянина, який намагався накласти на себе руки у приміщенні Хустського ТЦК. Це був Хабаров Євгеній Володимирович 1996 року народження, який зареєстрований у місті Харкові.

Там запевнили, що співробітниками Державної прикордонної служби України громадянина Хабарова було затримано 13 березня при спробі незаконного перетину держкордону і направлено до Першого відділу Хустського РТЦК у місті Іршава для уточнення військово-облікових даних. 

Під час проведення ВЛК громадянин Хабаров повідомив, що не довіряє цій військово-лікарській комісії, і його було переведено до РТЦК у місті Хуст для проведення ВЛК.

"У Хустському РТЦК громадянин Хабаров Є.В. поводив себе неадекватно. Між 3 год. 10 хв та 3 год. 30 хв 14.03.2024 р. громадянин вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК. Черговий роти помітив, що військовозобов’язаний Хабаров тривалий час не виходить з вбиральні, зайшов до туалету та помітив на підлозі Хабарова Є.В., який перебував без свідомості, а поруч нього були сліди крові", — йдеться у повідомленні прес-служби ТЦК.

У відомстві запевнили, що громадянину Хабарову було надано невідкладну домедичну допомогу, а на місце події було викликано медиків швидкої допомоги, які його госпіталізували. На обох передпліччях у нього були незначні подряпини, що могли свідчити про спробу суїциду.

"Медики зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані. Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин. Згодом, у спідній білизні Хабарова Є. В. було виявлено пластину препарату "Гідазепам", який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині були відсутні п'ять таблеток з 10", — пишуть у ТЦК.

У Закарпатському ТЦК заявили, що жодної фізичної сили до громадянина Хабарова співробітниками РТЦК не вживалося. 

"Подряпини на обличчі військовозобов’язаного Хабарова Є.В. не свідчать про фізичну наругу над ним, ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції. Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не кидати тінь на співробітників ТЦК, які гідно виконують поставлені завдання", — додали у центрі комплектування.

Раніше Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що порушення прав людини не повинні відбуватися під час мобілізаційних кампаній. Зокрема, працівники територіальних центрів комплектування не мають права перевіряти документи у громадян і силою затримувати військовозобов’язаних чоловіків просто посеред вулиці.

Нагадаємо, раніше речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники мають право запитувати у військовозобов'язаних чоловіків на кордоні документи з територіального центру комплектування з відміткою про відстрочку від призову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.03.2024 14:24