Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Спробували промацати оборону": у РНБО відреагували на фейкові заяви росіян про "захоплення" Рижівки

Фейковими заявами про нібито "захоплення" Рижівки у Сумській області війська країни-агресорки намагалися промацати оборону України.

Про це повідомив керівник "Центру протидії дезінформації" Андрій Коваленко.

Він наголосив, що наразі активних дій в прикордонні Сумської області наразі немає.

"Сумська область. Станом на зараз — це не початок того ж, що було у Харківській області. Росіяни спробували промацати оборону в напрямку Рижівки, яка є "супутником" російського Тьоткіно. Активних дій в прикордонні наразі немає. Сили оборони ситуацію контролюють, ворог отримав вогневе ураження", — заявив Коваленко.

Посадовець зауважив, що кадировці — це "інформаційна армія", і ставка у цих діях зроблена саме на інформаційну компоненту.

"Порівнювати ситуацію з Харківською областю станом на 08:00 (10 червня, — ред.) не варто. Чи лишається загроза дій росіян в прикордонні — так", — додав він.

Нагадаємо, ввечері 9 червня російські пропагандистські медіа заявили про нібито "окупацію прикордонного села російськими військами". Крім того, у Telegram-каналі голови Чеченської республіки Рамзана Кадирова заявили, що російські військовослужбовці нібито "провели тактичні дії та звільнили від ворога черговий населений пункт".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 10:59