Жан Беленюк. Джерело: НОК України

Срібло Насібова, бронза Беленюка: українські борці завоювали дві медалі на Олімпіаді

У четвер, 8 серпня, борець греко-римського стилю Парвіз Насібов приніс Україні третє срібло Олімпіади-2024. Він поступився у фіналі вагової категорії до 87 кг. А Жан Беленюк здобув бронзу, в поєдинку за третє місце українець здолав представника Польщі Аркадіуша Кулинича — 3:1.

Після трьох поспіль перемог на старті турнірної сітки Олімпійських ігор у Парижі Насібову випало поборотися за першу сходинку зі Саїдом Есмаілі, іранським чемпіоном Азії.

Перші два бали Насібов заробив на старті другої хвилини поєдинку, провівши результативну атаку. До перерви Парвіз збільшив перевагу — 3:0 після трьох хвилин. Другий період з прийому розпочав Есмаїлі, скоротивши відставання — 2:3. Додавши третій бал, іранець здобув технічну перевагу та перехопив лідерство. Заробивши ще три бали після відхиленого челенджу української сторони, Есмаїлі мінімально переборов Насібова — 6:5 на користь іранця.

Насібов здобув друге олімпійське срібло в кар'єрі: у фіналі Токіо-2020 українець поступався іншому іранцю, Мохаммеду Резі Гераеї.

Своєю чергою, Жан Беленюк став бронзовим призером Олімпіади-2024 у греко-римській боротьбі (вага до 87 кг). У впертому поєдинку українець здолав польського суперника з рахунком 3:1. Для Беленюка це третя медаль Олімпіади (срібло 2016-го та золото 2020-го), і він закінчує спортивну кар’єру.

Нагадаємо, що вчора пізно ввечері український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном. У фінальному бою "Полтавський танк" переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая.

Це третя золота медаль для збірної України. Раніше на найвищу сходинку п'єдесталу сходили жіноча команда шаблісток на чолі з неперевершеною Ольгою Харлан і наша стрибунка у висоту Ярослава Магучіх. На теперішній момент Україна має три золоті, три срібні та чотири бронзові медалі, у загальнокомандному заліку "синьо-жовті" — на 15 місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.08.2024 21:16