Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

США анонсували масштабні санкції проти Ірану через постачання ракет Росії

Сполучені Штати Америки разом зі своїми партнерами підготували масштабний пакет санкцій проти Ірану. Обмеження запроваджують через постання балістичних ракет країні-агресорці Росії.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає "Укрінформ".

"Сьогодні Сполучені Штати оголосять нові санкції проти Ірану, в тому числі додаткові кроки проти Iran Air, ми очікуємо, що наші союзники й партнери також оголосять про свої нові заходи проти Ірану", — заявив держсекретар США.

Блінкен розповів, що США останніми днями обмінювалися розвідданими із союзниками та напрацьовували нові санкції, "щоб переконатися, що дії Тегерана матимуть значні економічні наслідки".

На думку держсекретаря США, військова співпраця між Іраном та РФ — це взаємодія, від якої користь отримують обидва режими. Проте вона загрожує безпеці Європи, а також інших регіонів.

"Росія ділиться технологіями, які хоче отримати Іран. Це вулиця з двостороннім рухом, у тому числі щодо ядерних питань, а також деякої космічної інформації", — зазначив Блінкен.

Нагадаємо, раніше Ентоні Блінкен заявив, що країна-агресорка Росія може вдарили по Україні іранськими балістичними ракетами вже найближчими тижнями. На думку Блінкена, це ще глибше втягує Тегеран у російсько-українську війну. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.09.2024 17:57