Фото: "Слово і діло"

США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка допомагала Ірану виробляти "шахеди"

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти п'яти юридичних і двох фізичних осіб з Ірану, Китаю, Туреччини та Об'єднаних Арабських Еміратів, які сприяють постачанню компонентів для іранської програми з виробництва дронів.

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

"Сьогодні OFAC запровадив санкції щодо п’яти юридичних та двох фізичних осіб з Ірану, Китайської Народної Республіки, Гонконгу, Туреччини й Об’єднаних Арабських Еміратів, причетних до закупівлі критичних запчастин для іранської програми бойових БпЛА", — йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що ці компанії та особи сприяли поставкам і фінансовим транзакціям на підтримку аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції. При цьому закупалися сервомотори та інші критично важливі компоненти для виробництва іранських безпілотників серії Shahed, які Іран постачав Росії, підтримуючи її незаконне вторгнення в Україну.

Зокрема, до чорного списку Штати внесли іранську компанію Pishgam Electronic Safeh Company, яка закупила тисячі серводвигунів для БПЛА на сотні тисяч доларів, та її керівника Хаміда Резу Джангхорбані.

Санкції стосуються також: компанії з Гонконгу, яка виконала кілька замовлень на серводвигуни на суму понад мільйон доларів, та її представника Фан Яна; двох турецьких фірм і однієї — з ОАЕ, які сприяли фінансовим операціям Ірану.

Це вже дев’ятий раунд санкцій США проти іранської програми з виробництва дронів серії Shahed, покликаної припинити незаконну діяльність Тегерана й відвадити його від подальшої збройної підтримки Росії.

Нагадаємо, 19 вересня Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти міжнародної мережі, яка допомагає Ірану виробляти безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2023 22:17