Фото: istockphoto

США ввели санкції проти міжнародної мережі з виробництва дронів в Ірані

У вівторок, 19 вересня, Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти міжнародної мережі, яка допомагає Ірану виробляти безпілотники.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ввело санкції щодо семи фізичних та чотирьох юридичних осіб, що базуються в Ірані, Китайській Народній Республіці, Росії та Туреччині, у зв’язку з іранським безпілотним літальним апаратом та розробкою військової авіації", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що ця мережа полегшила постачання та фінансові операції на підтримку іранської авіаційної промислової компанії (HESA) з виробництва, закупівель та технічного обслуговування БПЛА та військових літаків.

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США також оновлює запис HESA у списку громадян особливих категорій та заблокованих осіб (SDN), включивши до нього новий псевдонім, який він використав для ухилення від санкцій та заходів експортного контролю.

Хто потрапив під санкції

  • Мехді Гогердчян — директор HESA та член ради директорів фірми (Іран);
  • Хамідрез Нурі — заступник голови ради директорів HESA (Іран);
  • Хусейн Аїні — директор HESA з виробництва БПЛА. Займається випробуваннями БПЛА компанії в Сирії (Іран);
  • Компанія Shenzhen Jiasibo (Китай);
  • Компанія Dong Wenbo (Китай);
  • Су Чуньпен — директор та власник Shenzhen Jiasibo (Китай);
  • Мехмет Токдемір (Туреччина);
  • Алааддін Айкут (Туреччина).

Варто зазначити, що санкції запровадили також проти РФ. США додали до списку обмежень російські компанії "Дельта-Аеро", ВАТ НВП "Аеросилу" та ВАТ "Стар". Вони надавали фінансову, матеріальну та технологічну підтримку HESA.

Нагадаємо, Тегеран планує передати Москві ракети малої та великої дальності. Як відомо, Іран постачає до Росії дрони-камікадзе Shahed, які активно використовують у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.09.2023 20:55