Фото: Офіс президента

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $300 млн: що до нього увійде

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України. Його вартість 300 мільйонів доларів.

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу.

"Сьогодні від імені президента США Джо Байдена я оголошую про пакет екстреної безпекової допомоги зі зброєю та обладнанням вартістю 300 мільйонів доларів, аби задовольнити деякі найбільш критичні потреби Україні", — завив він.

За його словами, до цього пакета увійдуть артснаряди, боєприпаси для HIMARS, ракети для ППО та інше озброєння. Детальніше про вміст пакета допомоги повідомлять пізніше.

Для виділення цього пакета Білий дім використав залишкові кошти, схвалені Конгресом раніше. Це перший пакет допомоги Україні від США з грудня 2023 року.

Додамо, у проекті бюджету США на 2025 фінансовий рік, який представив президент США Джо Байден 11 березня, наголошується, що Україна не отримає від Сполучених Штатів Америки військову допомогу, якщо гроші для цього не виділить Конгрес. До того ж у проекті Байден підтвердив запит адміністрації щодо негайного фінансування невідкладних пріоритетів національної безпеки, пов'язаних з Україною, Ізраїлем та Індо-Тихоокеанським регіоном. Він нагадав, що у жовтні 2023 року адміністрація направила Конгресу екстрений додатковий запит на загальну суму 92 мільярди доларів для невідкладних потреб національної безпеки.

Нагадаємо, 27 лютого президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі з лідерами Конгресу. Головними темами переговорів стали проблема із затвердженням допомоги Україні та уникнення "шатдауну" — призупинення роботи уряду через затримку із затвердженням держбюджету США.

Він заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 20:38