Фото: agravery.com

США покращили прогноз експорту української пшениці у 2024 році

У 2024 році в Україні зросте експорт пшениці. Відповідно будуть збільшені показники виробництва сільськогосподарської продукції.

Про це йдеться в оновленому прогнозі Департаменту сільського господарства Сполучених Штатів Америки (USDA).

Так, експорт пшениці з України у 2024 році збільшиться до 14 мільйона тонн у 2024 році. Це на 1,5 мільйона тонн ніж минулого року. Виробництво пшениці зросте на 0,9 мільйона тонн. Так, ці показники становитимуть 23,4 мільйона тонн.

Згідно з прогнозом USDA, виробництво та експорт української кукурудзи залишиться без змін. Так, у 2024 році експорт цієї сільськогосподарської культури становитиме 30,5 мільйона тонн, а виробництво — 21 мільйона тонн.

Варто додати, що також збільшено прогноз світового споживання та торгівлі пшеницею — на 1,8 мільйона тонн до 796,5 мільйона тонн. Такий ріст пов'язаний зі збільшенням використання зернових для кормів в Індії та ЄС.

Нагадаємо, на початку січня міністр сільського господарства Чеслав Секерський заявив, що новий уряд Польщі наразі не планує скасовувати заборону на імпорт українського зерна на внутрішній ринок. Ембарго діятиме до розробки нових правил на рівні Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.01.2024 20:23