Фото: Міноборони США

США вироблятимуть ракети для HIMARS в Австралії: їх спрямують на потреби ЗСУ

Сполучені Штати вироблятимуть в Австралії керовані далекобійні ракети GMLRS для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Їх спрямовуватимуть на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, компанія Lockheed планує найняти шістьох австралійських інженерів для підготовки та запуску виробництва далекобійних ракет. Американці пішли на такий крок, оскільки оборонна промисловість США не здтна задовольнити попит і швидко поповнити запаси боєприпасів такого типу.

"Швидке споживання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході, — від ракет до артилерійських снарядів, — ускладнило здатність промислової бази США задовольнити попит і поповнити вичерпані запаси. Адміністрація Байдена прагне розробити кілька виробничих ліній у країнах-союзниках для критичної зброї, хоча це нелегко", — йдеться у повідомленні WSJ.

Виробництво ракет до HIMARS: прогнози австралійців

Австралійські посадовці прогнозують, що першу партію з 12 ракет GMLRS тестуватимуть наприкінці 2025 року, а до 2030 року у планах держави виробляти щорічно тисячі ракет. Здійсненню плану можуть перешкодити брак кадрів, складнощі у транспортуванні та дефіцит необхідних для виробництва компонентів.

Виробничі потужності будуть розташовані на військовій базі, що на околиці Сіднея. The Wall Street Journal наголошує, що це перший завод із виробництва такої зброї, відкритий за межами США.

Ракети GMLRS виробляє американська компанія Lockheed Martin. Вони оснащені супутниковою системою наведення і можуть вражати цілі до 80 кілометрів.

Нагадаємо, 12 березня Сполучені Штати Америки оголосили новий пакет військової допомоги для України. Його вартість 300 мільйонів доларів. До цього пакету увійдуть артснаряди, боєприпаси для HIMARS, ракети для ППО та інше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2024 06:33