Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

США заохочують партнерів надати Україні Patriot, — Остін

Глава Пентагону Ллойд Остін попросив країни, які мають ракетні комплекси Patriot, передати їх Україні для посилення протиповітряної оборони.

Відповідну заяву посадовець зробив на слуханнях у Комітеті з питань збройних сил Палати представників США 30 квітня.

"Є країни, які мають Patriot, і що ми робимо — то це продовжуємо вести переговори з цими країнами. Я особисто розмовляв з лідерами кількох країн в останні два тижні, заохочуючи їх поступитись більшою кількістю засобів або надати більше засобів", — запевнив Остін.

Водночас, з якими саме країнами велися перемовини, Остін не уточнив. Відомо, що батареї Patriot на сьогодні мають Іспанія, Греція, Німеччина, Нідерланди, Польща та Швеція.

Варто зауважити, що Німеччина вже оголосила, що готує до передачі ЗСУ зенітно-ракетний комплекс Patriot. Проте дата його передачі не розголошується з міркувань безпеки. 

Натомість Іспанія відмовилася надавати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Водночас країна погодилася відправити ракети до відповідних установок.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що наша держава стовідсотково отримає нові системи протиповітряної оборони Patriot від західних партнерів. Наразі Україні веде перемовини із багатьма прибічниками щодо постачання ППО.

Водночас речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 23:13