Фото: "Слово і діло"

США запровадили нові санкції проти Білорусі: хто потрапив під обмеження

Сполучені Штати Америки у середу, 9 серпня, запровадили нові санкції проти Білорусі. Міністерство фінансів США додало вісьмох фізичних та п'ять юридичних осіб Білорусі до санкційного списку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів США.

У санкційному переліку опинилися двоє синів і дружина білоруського бізнесмена Олексія Олексіна, який раніше був держслужбовцем, а зараз є співвласником білоруського логістичного оператора "Бреміно Груп". Також під санкції потрапив відділ Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю, його старший інспектор Артем Дунько та троє його колег.

Крім того, до "чорного списку" внесено: 

  • чотирьох представників Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю Білорусі;
  • гендиректора ВАТ "Білоруський металургійний завод";
  • білоруську державну авіакомпанію "Белавіа";
  • ВАТ "Мінський завод цивільної авіації № 407".

До того ж США ввели санкції проти літака Bombardier CRJ-200ER. Ним користуються сини білоруського диктатора Олександра Лукашенка і прем'єр-міністр Білорусі Олександра Головченко.

Нагадаємо, 3 серпня Рада Європейського Союзу запровадила нові обмежувальні заходи проти Білорусі. Їх запровадили на тлі незаконного вторгнення Росії до України та у відповідь на причетність Мінська до агресії. Нові обмеження передбачають заборону експорту до Білорусі низки особливо чутливих товарів та технологій, які сприяють військово-технічному прогресу Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 09.08.2023 18:22