Фото: соцмережі

США запровадили нові санкції проти Росії

У середу, 1 лютого, Міністерство фінансів США ввело нові санкції проти країни-агресорки Росії. Зокрема, до санкційного списку внесено ряд фізичних та юридичних осіб.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну США.

Загалом нові санкції США поширені на 22 фізичні та юридичні особи з кількох країн.

"Відчайдушні спроби Росії використовувати проксі, щоб обійти санкції США, демонструють, що санкції значно ускладнили і зробили дорожчим для російського військово-промислового комплексу відновлення постачання військової машини Путіна. Накладення санкцій на цих проксі є одним із багатьох кроків, які Міністерство фінансів США разом із коаліцією зробили і продовжують робити, щоб посилити застосування санкцій проти оборонного сектору Росії, її вигодоотримувачів і прихильників", — заявив заступник глави Мінфіна США Воллі Адеємо.

Зазначається, що за останній рік Міністерство фінансів США застосувало санкції до понад 100 фізичних та юридичних осіб, які займаються діяльністю з метою обійти міжнародні санкції та експортний контроль, запроваджений проти Росії.

Нагадаємо, 27 січня Єврорада на шість місяців продовжила дію санкцій проти РФ. Обмеження введені для Москви через війну в Україні.

Додамо, 25 січня Зеленський увів у дію санкції проти бізнесмена та клірика УПЦ Вадима Новинського, митрополита Павла та низки представників РПЦ.

Політика, 01.02.2023 18:48