На фото: Посольство США у Москві. Джерело: Вікіпедія

США заявили про "неминучі плани" екстремістів напасти на Москву

Посольство Сполучених Штатів Америки у Росії попередило про "неминучі плани" екстремістів напасти на Москву. Це повідомлення з'явилося після того, як Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) заявила, що завадила нападу на Синагогу у Москві — осередку афганського підрозділу "Ісламська держава".

Про це інформує Reuters

"Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти мають неминучі плани атакувати великі збори в Москві, включно з концертами, і громадянам США необхідно уникати великих зборів протягом наступних 48 годин", — йдеться на сайті посольства.

Союзники США, зокрема Велика Британія, Канада, Південна Корея та Латвія, повторили попередження Штатів та порадили своїм громадянам не їздити до Росії, а тим, хто там перебуває, за можливості, виїхати.

Reuters вказує, що США встановили для своїх громадян найвищий рівень (четвертий) попередження щодо поїздок до Росії. Саме такий рівень американці визначили для Афганістану, Сирії, Ємену, Південного Судану та Ірану.

Нагадаємо, напередодні посольство Сполучених Штатів Америки у Росії та Міністерство оборони Великої Британії попередили про можливі теракти в Москві протягом 48 годин. Дипвідомства рекомендували британцям утриматися від будь-яких поїздок до Росії через ризики та загрози, пов'язані із вторгненням Росії в Україну.

2 березня пропагандисти повідомляли, що у місті Карабулак в Інгушетії (суб'єкт Російської Федерації, який входить до складу Північно-Кавказького федерального округу) сталася перестрілка між спецпідрозділом Федеральної служби безпеки та "бойовиками". Останні начебто планували теракти у людних місцях в Інгушетії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 02:58