Стало відомо, коли Польща почне будувати загородження на кордоні з РФ

Польща у березні планує розпочати будівництво електронного загородження на кордоні з Калінінградською областю. 

Про це повідомляє Polskie Radio.

Лейтенант прикордонної служби Анна Міхальська розповіла, що електронна система на ділянці з Калінінградською областю має охопити приблизно 200 км сухопутного кордону.

Так, підрядник уже готує проєкт, який передасть на затвердження до прикордонної служби.

Зазначається, що завдяки системі датчиків і камер можна здійснювати моніторинг кордону 24/7, незалежно від погодних умов, не перебувуючи на лінії кордону. Алгоритми розроблені так, щоб прикордонник міг реагувати лише на реальні спроби перетину кордону людьми.

Нагадаємо, 26 січня до Польщі намагалися нелегально потрапити 46 осіб. Мігрантам спробували завадити прикордонники, однак правоохоронців закидали камінням.

Зауважимо, це вже не перший випадок, коли нелегальні мігранти з конфліктом намагаються перейти кордон із Польщею. У квітні 2022 року польські прикордонники повідомляли про спробу людей незаконно пробратися з території Білорусі, а також про напад білоруських військових.

Зазначимо, що криза на польсько-білоруському кордоні загострилася в листопаді 2021-го. Тоді до польської території підійшли мігранти, привезені до Білорусі режимом самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка. Цим людям доручили прорватися через польський кордон для тиску на Польщу і, відповідно, на Євросоюз.

Щоб ускладнити нелегальну міграцію, Польща збудувала паркан на кордоні з Білоруссю та встановила на території систему спостереження.

Події, 05.02.2023 14:38