Фото: "Українська правда"

Стефанчук розповів, коли у Раді розглянуть закон про мобілізацію

Законопроект про мобілізацію вже на найближчій сесії може бути внесений на розгляд Верховної Ради. Документ вже пройшов обговорення у Комітеті.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Голова парламенту сподівається, що на найближчому засіданні мобілізаційний законопроект буде розглянутий народними депутатами у сесійній залі.

"Цей законопроект уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроект буде внесений до зали", — заявив Стефанчук.

Раніше повідомлялось, що новий законопроект розрахований на те, аби уникнути можливостей для зловживання під час мобілізації за певних правових підстав для звільнення від військової служби. Наприклад, на одну недієздатну особу або особу, яка потребує стороннього догляду, оформлювалося декілька людей, які начебто доглядали за нею.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив нещодавно, що після перегляду внутрішніх ресурсів і уточнення бойового складу Збройних сил України озвучена цифра про потребу в 500 тисяч мобілізованих стала неактуальною. Її суттєво зменшили.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що російські пропагандисти зняли відеоролик та пошили його у соцмережах, аби порушити процес мобілізації в Україні та підірвати довіру українців до влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.04.2024 22:39