Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

Столтенберг виступив із важливим закликом до країн-членів НАТО

У четвер, 14 березня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів щорічний брифінг, на якому закликав членів Північноатлантичного альянсу надати Україні додаткову військову допомогу. 

На думку Столтенберга, це потрібно зробити, щоб уникнути "серйозної історичної помилки", яка пов'язана з перемогою Росії на полі бою.

Столтенберг додав, що країни НАТО мають "копати глибоко і швидко", оскільки зволікання призведе до "реальних наслідків на полі бою".

"Це критичний момент. Буде серйозною історичною помилкою дозволити йому взяти гору" — сказав генсек НАТО, маючи на увазі російського диктатора Володимира Путіна.

Також він додав, що українцям вистачає мужності, але не вистачає боєприпасів.

"Разом ми здатні забезпечити Україну всім необхідним. Нам потрібно проявити політичну волю, щоб зробити це", — заявив генсек.

У лютому 2024 року Столтенберг заперечив плани про відправлення військ Альянсу в Україну. Однак Північноатлантичний альянс і надалі допомагатиме українським військовим різними методами та засобами.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Київ вже працює з партнерами над фінансуванням нових ініціатив з постачання боєприпасів для Збройних сил України. За його словами, цього тижня Чехія представить план постачання Україні 800 тисяч артилерійських снарядів, на які вже зібрали кошти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 17:47