Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Кулеба розповів про нові ініціативи для постачання боєприпасів Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про нові ініціативи з постачання боєприпасів для Збройних сил України. Україна вже працює з партнерами щодо фінансування цих ініціатив.

Про це він сказав на спільній прес-конференції в Києві з молдовським колегою Міхаілом Попшаєм, пише "Цензор.НЕТ"

"Чеська ініціатива – це добре, але недостатньо. Тому сьогодні закрили фінансове питання чеської ініціативи, а завтра вже повинні закривати фінансові питання інших подібних ініціатив. Вони є, і ми про них знаємо. Єдине, чого бракує для їх реалізації, — це фінансового ресурсу", — підкреслив Кулеба.

Як запевнив Кулеба, цього тижня Чехія представить план постачання Україні 800 тисяч артилерійських снарядів, на які вже зібрали кошти. Міністр додав, що ЗСУ отримають ці снаряди в осяжному майбутньому, хоч чеська ініціатива і розрахована на реалізацію протягом усього року.

Також зазначено, що, окрім чеської ініціативи, є й інші подібні. Одну з таких запропоновано на зустрічі в Вільнюсі. Її обговорили міністри закордонних справ країн Балтії, Франції та України. Дмитро Кулеба запевнив, що треба починати збирати гроші на них "вже сьогодні".

Нагадаємо, в лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його держава знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів. До того ж президент Чехії закликав партнерів бути такими ж інноваційними та гнучкими в підтримці України та постачанні їй зброї та боєприпасів, як українські солдати на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 11:39