Фото: Pixabay

Китай і НАТО провели переговори щодо України: оприлюднено деталі

Між китайським міністерством оборони та представниками Північноатлантичного альянсу пройшли переговори. Однією з головних тем зустрічі стала війна в Україні.

Про це повідомляє Sky News.

Ці переговори стали восьмим щорічним діалогом військових штабів з питань політики безпеки між Пекіном і НАТО. В оборонному відомстві КНР зазначили, що сторони обмінялися думками з питань оборони між Китаєм і Альянсом, а також щодо міжнародної та регіональної ситуації.

У НАТО заявили, що на зустрічі з представниками Китаю обговорювали глобальні та регіональні ландшафти безпеки, "з акцентом на незаконне вторгнення Росії в Україну, морську безпеку і питання, що викликають загальну заклопотаність". У НАТО додали, що обидві сторони погодилися з "цінністю продовження взаємодії".

Варто зазначити, що у 2023 році Північноатлантичний альянс заявив, що хоча Китай не є "супротивником", він кидає виклик інтересам, безпеці та цінностям членів НАТО своїми "амбіціями та примусовою політикою".

Нагадаємо, що китайці посилили фінансову підтримку своїх збройних сил на тлі тривалої військової напруженості зі США, особливо через Тайвань, хоча ситуація полегшилася після зустрічі Сі та Байдена в США в листопаді минулого року.

За даними Bloomberg, витрати Китаю на оборону зростуть на 7,2% у 2024 році. Це найбільший показник за останні п'ять років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2024 12:41