Фото: Генштаб ЗСУ

"Створить загрозу життю воїнів": Генштаб звернувся до громадян на тлі бойових дій в Україні

Генеральний штаб Збройних сил України закликав громадян уникати несанкціонованого проникнення в райони ведення бойових дій. Це може створити загрозу для безпеки військовослужбовців та цивільних.

Відповідне повідомлення Генштаб опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Військові зазначили, що попри безпекові заходи, які вживаються військовим командуванням для виконання цілей операції, збереження життя та здоров’я військовослужбовців і цивільного населення, мають місце випадки несанкціонованого проникнення окремих осіб в райони ведення бойових дій.

"Зазначене може негативно вплинути на заходи безпеки застосування військ (сил), чим створити додаткову загрозу життю як наших воїнів, так і цивільних громадян", — йдеться у заяві Генштабу.

У відомстві також закликали громадян України та іноземців дотримуватися встановлених правил щодо переміщення в районах бойових дій, зокрема й у 20-кілометровій прикордонній зоні Сумської області.

Нагадаємо, як заявила міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук, на Донеччині ворог використовує місцеве населення для диверсій. Рашисти перевдягаються у цивільний одяг, підходять до українських військових та розстрілюють їх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 16:06