Фото: ДБР

Суд обрав запобіжний захід правоохоронцю з Дніпра, який вимагав $200 тисяч неіснуючого боргу

Кіровський районний суд Дніпра обрав запобіжний захід заступнику начальника одного з правоохоронних органів міста. Він разом із братом вимагав 200 тисяч доларів вигаданого боргу у місцевих жителів.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на джерела у суді.

Згідно з наявною інформацією, із зали судових засідань він відправився до СІЗО. Заставу призначили у 350 прожиткових мінімумів.

За даними джерела, брату вимагача суд ще не обрав запобіжний захід. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як відомо, працівники Державного бюро розслідувань 31 травня повідомили про підозру заступнику начальника одного з правоохоронних органів Дніпра, який разом зі своїм братом влаштував терор трьом місцевим мешканцям та вимагав у них гроші.

Правоохоронець залякував потерпілих кримінальною відповідальністю, вигадував різноманітні строки тюремного ув’язнення. Потім вони з братом пішли далі й почали погрожувати їм вбивством, "обіцяючи закопати тіла, так що їх ніхто і ніколи не знайде". Для того, аби узаконити вибивання "боргу", правоохоронець почав вимагати від чоловіків укласти ще й фіктивні договори позики.

Нагадаємо, лейтенант поліції Одеської області вимагав хабар у матері загиблої дитини. За певну суму коштів він обіцяв закрити кримінальну справу за фактом смерті сина.

Раніше ми писали, що на Одещині викрили правоохоронців, які вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Як з'ясували у ДБР, одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.05.2023 14:38