Нестор Шуфрич / скріншот з відео

Суд продовжив арешт для нардепа Шуфрича: скільки часу проведе під вартою

У п'ятницю, 6 вересня, суд продовжив дію запобіжного заходу для народного депутата Нестора Шуфрича. Політик залишиться під арештом ще щонайменше 60 діб.

Про це заявила спікер Офісу генпрокурора України Надія Максимець, пише "РБК-Україна".

"За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд міста Києва у порядку статті 199 КПК України продовжив термін перебування обвинуваченого під вартою на 60 діб", — сказала вона.

Максимець підкреслила, що запобіжний захід для нардепа Шуфрича діятиме щонайменше до 4 листопада цього року.

Водночас, як зазначає джерело, під час засідання суду захист нардепа намагався зірвати розгляд необґрунтованими відведеннями, перервами та симуляцією стану здоров'я підсудного. На цьому тлі адвокати викликали для Шуфрича "швидку".

Варто зауважити, що 5 вересня у мережі з'явилися повідомлення про нібито смерть у СІЗО Шуфрича. Проте ця інформація виявилася неправдивою. Зокрема, її спростували адвокати нардепа. За словами адвокатів, які працюють на Шуфрича, нардеп перебуває у лікарні.

Відомо, що у середу, 4 вересня, до Печерського районного суду Києва під час підготовчого засідання у справі Шуфрича викликали лікарів. Він поскаржився на погане самопочуття. Перед цим Шуфрича на засідання доставили з лікарні, де він проходив реабілітацію після операції. Одним із перших клопотань захисту політика був виклик "швидкої" на засідання через погане самопочуття підсудного. Додатковим клопотанням захисту Нестора Шуфрича була вимога розглядати справу щодо обвинувачення в державній зраді колегію з трьох суддів, а не одним. Це клопотання також знайшло підтримку суду.

Нагадаємо, у вересні 2023 року відбулося понад 50 обшуків у кримінальній справі Шуфрича. Під час обшуків виявили заборонену російську символіку та нагороди. Виявляється, він зберігав удома георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил Російської Федерації.

Також Служба безпеки України виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Він передбачає перейменування цих областей України у так звані "краї", широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту. Під документом, який датований липнем 2014 року, стоять підписи позбавленого нині українського громадянства колишнього нардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2024 17:43