Фото: В'ячеслав Богуслаєв. Джерело – Вікторія Рощина

Суд продовжив запобіжний захід екс-президенту "Мотор Січ" Богуслаєву: скільки перебуватиме під вартою

Солом'янський суд Києва продовжив запобіжний захід екс-президенту компанії "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву. Він перебуватиме під вартою до 18 квітня.

Про це повідомляє "Суспільне".

Відповідне рішення столичний суд ухвалив 19 лютого. У розмові з журналістами адвокат підсудного Руслан Волинець додав, що буде подана апеляція.

"У Богуслаєва різко погіршується здоров'я, при чому динамічно. І це не ми говоримо, це медики СІЗО документи видають. На це вже звертають увагу, але відповідальність брати бояться", — заявив адвокат Богуслаєва.

Адвокат зазначив, що під час засідання прокурор озвучив низку ризиків, серед яких переховування, перешкоджання слідству, вплив на свідків, знищення та приховування доказів.

Нагадаємо, у серпні 2022 року колишній керівник підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим — начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою. Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

10 травня В’ячеслав Богуслаєв попросив додати його до списку на обмін з Росією. Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 10:19