Суд в справі МН17

23 ВЕРЕСНЯ 2021 11:40

У судовому комплексі «Схіпхол» виступлять родичі. Вперше в історії судочинства Нідерландів до суду звернулися близько 100 родичів загиблих.

Про це повідомляє TrueUA.

Нагадаємо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» виконував рейс  з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту літака перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули через вистріл з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. Пасажирський Boeing був збитий над тимчасово окупованою територією Донецької області у 2014 році.

Міжнародна слідча група у 2019 році назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Світ, 23.09.2021 11:40