Фото: Мінкультури

Суд визнав, що УПЦ МП незаконно користується майном Єлецького монастиря у Чернігові

У четвер, 26 жовтня, Господарський суд Чернігівської області визнав, що Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) незаконно користується майном Єлецького монастиря. Він є пам’яткою національного значення у Чернігові.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Сьогодні, 26 жовтня 2023 року, Господарський суд Чернігівської області прийняв рішення по справі за позовом Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви до Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів Стародавній" та відмовив у задоволенні позовних вимог щодо визнання договору поновленим", — йдеться у повідомленні.

Таким чином суд погодився із позицією МКІП та заповідника, й відтепер договір про безоплатне користування комплексом споруд від 2016 року є недійсним.

"Управління Чернігівської єпархії УПЦ з 15 вересня 2021 року до тепер незаконно, без будь-якої правової підстави користується державним майном — приміщенням Єлецького монастиря. До складу архітектурної пам'ятки також входять Успенський собор, Північні келії, Східні келії, Південно-західні келії та Мури з брамами", — додали у прес-службі.

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Російською Федерацією. За нього проголосували 267 народних обранців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.10.2023 18:24